Acte de presentació de les bases de la consulta preliminar de mercat del repte sobre prevenció de problemes de salut relacionats amb els medicaments

Comparteix
Comparteix
04/04/2024 - 04/04/2024

El 4 d’abril del 2024, de 10.00h a 11.30h es presentaran les bases de la Consulta preliminar al Mercat. L’acte es podrà seguir de forma presencial a la Sala d’Actes de l’edifici Salvany (Carrer Roc Boronat 81-95, Barcelona) o per streaming. Cal inscripció prèvia en aquest enllaç.

L’objecte d’aquest acte és proporcionar informació anticipada de la realització d’una consulta preliminar de mercat per captar la disponibilitat o les possibilitats que el mercat pugui desenvolupar, de solucions basades en IA per prevenir problemes de salut relacionats amb els medicaments a partir de les dades clíniques disponibles del mateix sistema de salut.

També és objecte de la present consulta informar sobre el futur procediment de licitació per aconseguir la màxima participació de les parts interessades, conèixer les característiques tècniques i la qualitat de les solucions proposades pel mercat i permetre als interessats formular comentaris i suggeriments que es tinguin en consideració per l’òrgan de contractació en la preparació de la licitació del projecte, dins del marc del Programa Salut/IA.

Els objectius principals, que no únics, són: predir problemes de salut relacionats amb els medicaments dels usuaris del sistema de salut de Catalunya per la seva prevenció mitjançant la comunicació d’aquest risc als professionals sanitaris per tal de que puguin anticipar accions correctives millorant l’ús segur dels medicaments i contribuïnt a l’eficiència d’aquests i del sistema de salut. Un altre dels objectius està relacionat amb la reutilització de les dades clíniques disponibles per generar coneixement en l’ús segur dels medicaments.

Consulta en aquest enllaç la publicació de la consulta preliminar al mercat, publicada el 15 de març del 2024 a la Plataforma de Serveis de Contractació Pública.

 

Programa: 

10:00h – Acreditacions

10:05h – El Programa Salut/IA i la implementació de la intel·ligència artificial al Sistema de Salut de Catalunya.

Joan Guanyabens. Director de la Fundació TIC Salut Social.

10:15h – El Centre d’intel·ligència artificial en medicaments i la metodologia de casos d’ús.

Antoni Gilabert. Director d’Innovació i Partenariat del Consorci de Salut i Social de Catalunya

Josep Maria Guiu. Director de l’Àrea de Farmàcia i Medicament del Consorci de Salut i Social de Catalunya.

10:30h – Els problemes de salut relacionats amb els medicaments i el seu abordatge en el sistema de salut

Andrea MolinaDivisió de Prestacions farmacèutiques de l’Àrea del medicament del Sistema de Salut

10:45h – Estat de l’art de les solucions digitals per la prevenció dels problemes de salut relacionats amb els medicaments.

Susanna Aussó. Responsable d’intel·ligència artificial de la Fundació TIC Salut Social i secretària tècnica del Programa Salut/IA.

11:00hEl Codi Medicament

Ana Juanes. Farmacèutica especialista del servei de farmàcia de l’Hospital de Sant Pau

11:15h – El Procés de la Consulta Preliminar al Mercat.

Rossana Alessandrello. Directora de Compra basada en valor de l’AQuAS

11:25h – Torn obert de preguntes.

11:30h – Cloenda.

Propers events