Intel·ligència Artificial: mosaic de realitats a Salut, amb oportunitats i riscos per gestionar

La sessió està dirigida a càrrecs de gerència, direcció, responsables TIC i innovació, personal investigador i persones expertes en IA d'entitats associades a La Unió.

Comparteix
Comparteix
07/06/2023

La Unió, en col·laboració amb el Programa Salut/IA, organitza un seminari web en el qual hi participaran responsables del Programa Salut/IA i de l’Observatori d’IA, i es presentaran experiències d’IA en primera persona de la mà d’alguns centres associats.

La sessió està dirigida a càrrecs de gerència, direcció, responsables TIC i innovació, personal investigador i persones expertes en IA d’entitats associades a La Unió.

Inscripcions en aquest enllaç.

 

PROGRAMA:

10.00 – 10.10  Benvinguda, a càrrec de Roser Fernández, diretora general de La Unió.

Presentació i moderació de la sessió, a càrrec de Pere Guerrero, director de Sistemes d’Informació d’Althaia, Xarxa   Assistencial Universitària de Manresa, i referent del Consell Tècnic Assessor de TIC de La Unió.

10.10 – 10.25 Governar la Intel·ligència Artificial, per a les finalitats i trets singulars del sistema de salut de Catalunya, a càrrec de Joan Guanyabens, director de la Fundació TIC Salut i Social.

10.25 – 10.40 Presentació de l’Observatori Salut/IA (model, metodologia i indicadors), a càrrec de Núria Abdon, responsable del Model d’Atenció no Presencial – Observatori d’Intel·ligència Artificial en Salut, Fundació Tic Salut i Social.

10.40 – 11.40 Experiències d’Intel·ligència Artificial en Salut al SISCAT. Es presenten 4 casos seleccionats de l’Observatori d’entitats associades a La Unió, a càrrec de:

– Plataforma de diagnosi de càncer de pell de l’Hospital Clínic. Dr. Josep Malvehy, coordinador de la Unitat de càncer cutani i coordinador d’Innovació de l’Institut de Medicina i Dermatologia, i Marc Combàlia, expert en IA, de l’Hospital Clínic.

– Cribratge de Disfàgia orofaringe del Consorci Sanitari del Maresme. Alberto Martín, investigador de la Fundació Privada de Salut del Consorci Sanitari del Maresme.

– Predicció de ocupació hospitalària de l’Hospital de Sant Joan de Déu. Ricard Casadevall, cap de l’Oficina de Gestió i Governança de la Dada de l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona.

– Gestió i orientació de baixa complexitat a Urgències de la Corporació Sanitària Parc Taulí. Anna Benavent, directora d’Organització Digital del Parc Sanitari Parc Taulí.

11.40 – 11.50 Torn obert de paraula

11.50 – 12.00 Cloenda, a càrrec de Manel Jovells, president del Consell d’Ètica i Bones Pràctiques de La Unió

Propers events