El Programa de Salut/IA, al Mobile World Congress 2022

Programa Salut/IA al MWC

El Programa Salut/IA ha estat presentat al congrés a l'espai de la Fundació TIC Salut Social a l’estand Digital Catalonia.

Comparteix
Comparteix
4 MARÇ 2022

Després de dos anys marcat per la pandèmia de la COVID-19, el Mobile World Congress ha tornat a celebrar-se aplegant més de 60.000 professionals del 28 de febrer al 3 de març a la Fira Gran Via de Barcelona. El lema de l’edició d’enguany ha estat “Connectivitat Alliberada” i s’ha centrat en 6 eixos temàtics: la Intel·ligència Artificial, la connectivitat 5G, l’ús del núvol (CloudNet), les finances digitals (FinTech), el metavers i l’horitzó tecnològic. Sota aquest paraigües, el congrés més influent del món de la indústria de la connectivitat ha recuperat plenament el format presencial, amb més de 1.500 expositors i 1.000 ponents. Paral·lelament, també s’ha celebrat el Four Years From Now (4YFN); un esdeveniment de referència internacional amb l’objectiu de connectar startups, inversors i empreses per impulsar noves oportunitats de negoci.

Catalonia looks up 

El Programa Salut/IA ha estat presentat al congrés a l’espai de la Fundació TIC Salut Social a l’estand Digital Catalonia. Impulsat pel Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya sota el lema ‘Catalonia looks Up’, aquest estand ha permès també a 52 empreses, entitats i centres tecnològics catalans compartir els seus projectes més innovadors en l’àmbit de les TIC.

Com a novetat, Digital Catalonia ha portat una innovadora experiència hologràfica en 360º per conèixer els beneficis de la connectivitat IoT/5G i de les missions espacials amb nanosatèl·lits emmarcades en l’Estratègia NewSpace de Catalunya. Així mateix, ha presentat un dels projectes estratègics de la Vicepresidència: el projecte AINA, basat en tecnologies de dades i Intel·ligència Artificial per fer possible que les màquines entenguin i parlin el català.

Finalment, el congrés també ha acollit la segona edició de l’Open Innovation Challenge, que organitza el Departament d’Empresa i Treball, a través d’ACCIÓ; una trobada B2B entre tots els agents de l’ecosistema de la innovació.