Estudi de maduresa de la Intel·ligència Artificial al Sistema de Salut de Catalunya

Comparteix
Comparteix
20 MAIG 2022

La Fundació TIC Salut Social ha fet un estudi per conèixer el grau d’implantació i maduresa dels algoritmes d’Intel·ligència Artificial al Sistema Sanitari Català (SISCAT). Els resultats preliminars es van presentar el passat 19 de maig en una reunió online amb els responsables de Sistemes d’Informació del SISCAT.

L’estudi es va fer sobre una enquesta dirigida a 80 responsables de Sistemes d’Informació del SISCAT, amb una bateria de 20 preguntes sobre els diferents nivells d’adopció de la Intel·ligència Artificial als seus respectius centres.

Aquest treball s’emmarca en les accions del Programa per la promoció i desenvolupament de la Intel·ligència Artificial al Sistema de Salut de Catalunya que té com a finalitat la creació d’un entorn facilitador pel desenvolupament i implementació de solucions d’IA per l’optimització del sistema sanitari català prenent com a eix central la millora de la salut dels ciutadans, que esdevenen el centre del sistema.

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i el CatSalut lideren l’adopció de la Intel·ligència Artificial al Sistema Sanitari Català i encarreguen a la Fundació TIC Salut Social el disseny de l’estratègia d’IA en Salut.​

Properes passes

L’equip de la Fundació està treballant en l’anàlisi de les respostes d’una nova enquesta enviada en aquest cas als centres de recerca de Catalunya. Els resultats d’aquesta enquesta, així com els principals de l’Estudi de maduresa de la Intel·ligència Artificial al Sistema de Salut de Catalunya, es presentaran públicament en els propers mesos en una jornada amb els actors implicats.