Inscripcions obertes al webinar ‘La intel·ligència artificial aplicada al sector salut’

webinar Intel·ligència Artificial

El webinar ‘La IA aplicada al sector salut’ tindrà lloc el proper 19 de desembre de 16:00h a 18:00h

Comparteix
Comparteix
30 NOVEMBRE 2023

Si ets professional de la salut del SISCAT, ja sigui en l’àmbit de la pràctica assistencial, la recerca o la innovació, i sobretot, si has de prendre decisions amb el suport d’eines innovadores basades en l’anàlisi avançada de dades, et convidem a assistir al webinar ‘La intel·ligència artificial aplicada al sector salut’. La sessió tindrà lloc el proper 19 de desembre de 16:00h a 18:00h, i està impulsada per la Subdirecció General d’Ordenació i Desenvolupament Professional amb el suport de Bioinformatics Barcelona.

A la sessió hi intervindran tres ponents de reconegut prestigi: la presidenta de Bioinformatics Barcelona i Catedràtica d’Arquitectura i Tecnologia de Computadors de la Universitat Autònoma de Barcelona, Ana Ripoll, el Catedràtic del Departament de Matemàtiques i Informàtica de la Universitat de Barcelona, Jordi Vitrià, i el docent i investigador de Filosofia de la Ciència a la Universitat Autònoma de Barcelona, el Dr. David Casacuberta.

En primer lloc, Ripoll abordarà els reptes i oportunitats de la intel·ligència artificial al sector salut, i explicarà com es genera valor a partir de les dades. Tot seguit, Vitrià farà una introducció a conceptes bàsics de la intel·ligència artificial, desmuntarà mites associats, i exemplificarà casos d’ús d’aquesta tecnologia en salut. Finalment, Casacuberta tractarà aspectes legals i ètics per a l’ús de les dades, i compartirà també la perspectiva dels pacients.

Al webinar també hi participarà el director de la Fundació TIC Salut Social, Joan Guanyabens, que exposarà que aquesta acció s’emmarca en el pla del Departament de Salut per formar professionals sanitaris en l’àmbit de la IA en salut. En aquest sentit, el Programa Salut/IA està preparant un pla de formació més extens per a professionals de la salut que s’anunciarà al llarg del 2024, i ha participat en la validació del temari d’aquest webinar i d’un posterior curs introductori de 8 hores que també organitzarà la Subdirecció General d’Ordenació i Desenvolupament Professional i Bioinformatics Barcelona.

Si vols assistir al webinar del 19 de desembre, cal inscripció prèvia en aquest enllaç.

Aquesta activitat està finançada en el marc de la Inversió 4 del Component 18 del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) mitjançant el programa Next Generation EU de la Comissió Europea, i dirigida preferentment a professionals de salut del SISCAT.

Consulta el programa aquí