Presentació del programa Formatiu Smart Health, centrat en Big Data i Intel·ligència Artificial

carlos gallego a la jornada smart health

A la sessió va participar el director de l'Àrea d'Intel·ligència Artificial de la Fundació TIC Salut Social i del Programa d'Intel·ligència Artificial de Catalunya, Carlos Gallego

Comparteix
Comparteix
22 ABRIL 2022

El passat 21 d’abril es va presentar el programa formatiu Smart Health, impulsat per Merck, en col·laboració amb IBM i la Universitat de Navarra. El programa està centrat en la transformació digital produïda per l’impacte de tecnologies com el Big data i la Intel·ligència Artificial al sector biomèdic, i té l’objectiu d’enfortir les competències digitals dels professionals i gestors sanitaris per liderar la transformació i la millora de l’assistència sanitària del futur.

Salvador Estevan, Director General de Digitalització i Intel·ligència Artificial del Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital, va inaugurar l’esdeveniment en el qual es van celebrar dues taules de debat: una sobre l’impacte de la Intel·ligència Artificial en la gestió sanitària, a càrrec de Pablo Serrano, Director de planificació de l’Hospital 12 d’Octubre, i una altra sobre solucions digitals al sistema sanitari a través de la Intel·ligència Artificial, a càrrec del director de l’Àrea d’Intel·ligència Artificial de la Fundació TIC Salut Social i del Programa d’Intel·ligència Artificial de Catalunya, Carlos Gallego, i del responsable de Salut d’IBM, Juan Carlos Sánchez.

En la seva ponència, Gallego va compartir reflexions sobre com incorporar la intel·ligència artificial a l’àmbit de la salut i ser prudents pel que fa a la gestió d’expectatives davant les notícies que sovint apareixen als mitjans de comunicació i xarxes socials sobre aquest tema. En aquest sentit, va remarcar tres punts essencials per aplicar una solució d’intel·ligència artificial: la necessitat de disposar de dades de qualitat, i de tenir en compte la complexitat pròpia del sistema de salut i la regulació d’aquest àmbit. Així mateix, també va destacar la importància de guanyar la confiança dels professionals i els ciutadans en aquesta tecnologia, a través de l’explicabilitat: “hem de dotar-nos d’eines de transparència per explicar al ciutadà les tecnologies d’intel·ligència artificial que apliquem. I per això és clau l’explicabilitat”, va concloure Gallego.

La clausura de l’esdeveniment va anar a càrrec d’Amparo Puente, Subdirectora Administració i Finances i Fons Europeus de Red.es.