L’Observatori Salut/IA és l’Observatori d’Intel·ligència Artificial en Salut del Sistema de Salut Català i té com objectiu conèixer i difondre de forma transversal com es genera la Intel·ligència Artificial aplicable a Salut, des de la conceptualització fins a la implantació, fent incidència en els riscos i oportunitats que es generen.
S’adreça a l’ecosistema de salut, el sector tecnològic i la ciutadania, fent incidència en el disseny, desenvolupament i adopció, i en els impactes que genera en l’àmbit assistencial, econòmic, en la seguretat, qualitat de vida i igualtat entre les persones.
L’Observatori Salut/IA realitza estudis i indicadors, analitza polítiques i estratègies, detecta tendències, identifica bones pràctiques i processa, difon i intercanvia coneixement.
L’Observatori Salut/IA està impulsat per la Fundació TIC Salut Social, sota el mandat del Programa d’Intel·ligència Artificial en Salut (Programa Salut/IA) del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
Conèixer i difondre de forma transversal com es genera la Intel·ligència Artificial aplicable a Salut des de la conceptualització fins a la implantació, fent incidència en els riscos i les oportunitats que es generen.
Ser un espai de referència per identificar la innovació, adquirir coneixement, i mesurar la implantació de la Intel·ligència Artificial en Salut.
L’Observatori Salut/IA impulsa models col·laboratius amb organismes que operen en la Intel·ligència Artificial en Salut. Per aquest motiu, ha dissenyat un espai de referència per a treballar l’adquisició del coneixement, analitzar-ho i transmetre-ho.
Les entitats col·laboradores poden incorporar-se amb diferents perfils:
Observatori Salut/IA
Associacions Empresarials
Universitats / Centres de recerca
Empreses
TIC
Observatoris
Entitats Sanitàries
Associacions Professionals
Aquest espai se centra en tres línies de treball estratègiques com són l’intercanvi d’informació, creació de grups d’experts per a l’anàlisi de la informació, i un hub d’entitats que desenvolupen solucions d’Intel·ligència Artificial en Salut.