Presentació de la consulta oberta al mercat: Solucions basades en Intel·ligència Artificial de suport al procés d’atenció de la Retinopatia Diabètica en l'àmbit de l'Atenció Primària

Comparteix
Comparteix
09/01/2023

El Programa Salut/IA planteja el llançament de Reptes per avaluar solucions d’Intel·ligència Artificial que ajudin a resoldre problemes concrets en l’àmbit sanitari. El repte es materialitza amb una convocatòria pública i oberta de projectes. Un cop seleccionats, seran sotmesos a un procés d’avaluació exhaustiva amb la missió d’escollir la millor proposta per implantar-la al Sistema de Salut de Catalunya.

El primer repte proposat és per la Retinopatia Diabètica. L’objectiu és desenvolupar eines basades en IA per donar suport a l’atenció dels pacients afectats per la diabetis, mitjançant l’anàlisi de retinografies i dades clíniques del Sistema de Salut de Catalunya. A la sessió es presentaran els detalls de les bases que regiran el desenvolupament d’una consulta al mercat per copsar la disponibilitat en el mercat, o les possibilitats que aquest pugui desenvolupar, de solucions basades en Intel·ligència Artificial de suport al procés de la Retinopatia Diabètica, integrades i interoperables en l’àmbit de l’atenció primària del Sistema Sanitari Integral d’Utilització Pública de Catalunya (SISCAT).

 

Agenda:

 

12:00h Obertura a càrrec del CatSalut

12:15h Necessitats assistencials en el procés d’atenció a la Retinopatia Diabètica, a càrrec del Dr. Josep Maria Caminal, Cap del Servei d’Oftalmologia de l’Hospital de Bellvitge

12:30h Procés de la Consulta Preliminar al Mercat, a càrrec de Ramon Maspons, Director Estratègic de la Comissió Departamental d’Innovació i Transformació.

13:00h Plantejament tècnic de la millora del procés d’atenció a la Retinopatia Diabètica, a càrrec de Ramon Roman, Director del Programa PADRIS (Programa Públic d’Analítica de Dades per la Recerca i la Innovació en Salut) de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya.

13:15h Torn obert de preguntes

 

L’esdeveniment es podrà seguir en remot o presencial. Cal especificar la modalitat d’assistència en la reserva de l’entrada.

Cal inscripció prèvia en aquest enllaç

L’esdeveniment es podrà seguir en directe a partir de les 12h del migdia a través d’aquest enllaç

Propers events