Solucions d'IA per a proporcionar informació de medicaments a la ciutadania

Comparteix
Comparteix
12/07/2023

El Programa Salut/ IA organitza una consulta oberta al mercat per integrar al Sistema de Salut de Catalunya solucions basades en IA per a proporcionar informació dels medicaments a la ciutadania.

El dia 12 de juliol t’esperem a la sala d’actes de l’Edifici Salvany. Carrer Roc Boronat, 81-95, planta baixa. 08005, Barcelona.

Us podeu inscriure a través d’aquest enllaç.

Informació bàsica sobre protecció de dades Identificació del tractament:  Consulta oberta al mercat sobre “Desenvolupament de solucions basades en IA per a proporcionar informació dels medicaments a la ciutadania”. 

Responsables del tractament:Oficina del DPD de la Fundació TIC Salut Social i Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (en endavant, “AQuAS”), Carrer de Roc Boronat, 81-95, 08005 Barcelona.

Finalitat: gestionar la seva inscripció i participació en la consulta de forma presencial. Tanmateix, l’usuari coneix i accepta que en prémer el botó de registre que la sessió serà retransmesa en streaming i gravada amb la finalitat que l’AQuAS i Fundació TIC Salut Social puguin publicitar l’esdeveniment tot fent difusió de les imatges a les seves xarxes socials corporatives.

Legitimació: la base jurídica del tractament és el consentiment de la persona interessada. Les dades es conservaran fins a la revocació del mateix i un cop revocat es conservaran durant els terminis de conservació i de prescripció de responsabilitats legalment previstes. 

Destinataris: les seves dades no seran compartides amb cap tercer sense disposar del seu consentiment exprés i explícit. Ara bé, l’AQuAS podrà comunicar les seves dades a les següents categories d’encarregats del tractament per poder gestionar correctament la seva adhesió a la sessió: proveïdors de comunicacions electròniques i ofimàtica online, hosting i serveis SaaS com CRM/ERP. En aquest sentit, l’AQuAS podrà transferir dades de caràcter personal a encarregats del tractament ubicats a tercers països i amb els quals s’han formalitzat les clàusules tipus de protecció de dades adoptades per la Comissió Europea (Decisió de la Comissió (UE) 2021/914/UE de 4 de juny de 2021). 

Drets de les persones interessades:Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, limitació del tractament, oposició o portabilitat de dades, així com a retirar en qualsevol moment el consentiment donat sense que això afecti a la licitud del tractament previ a la seva retirada dirigint-se a: comunicacio.aquas@gencat.cat. En tot cas, pot exercir el seu dret a presentar una reclamació davant el nostre Delegat de Protecció de Dades, que és la Fundació TIC Salut i Social (dpd@ticsalutsocial.cat) o davant l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades. 


PROGRAMA

 

10:00h – Obertura i presentació del Centre virtual d’intel·ligència artificial en el medicament (CIAM).

  • Sra. Clara Pareja. Directora general d’Ordenació i Regulació Sanitària en Departament de Salut.

 

10:15h – El Programa Salut/IA i la implementació de la intel·ligència artificial al Sistema de Salut de Catalunya.

  • Sr. Joan Guanyabens. Director de la Fundació TIC Salut Social.

 

10:30h – La importància de proporcionar adequadament informació dels medicaments als pacients, cuidadors i ciutadania.

  • Sr. Josep Maria Guiu. Director de l’Àrea de Farmàcia i Medicament del Consorci de Salut i Social de Catalunya.

 

10:45h – Estat de l’art dels assistents virtuals en l’àmbit del medicament i els principis FUTURE-AI.

  • Sra. Sussana Aussó. Responsable d’intel·lignècia artificial de la Fundació TIC Salut Social i secretària tècnica del Programa Salut/ IA.

 

11:00h – El Procés de la Consulta Preliminar al Mercat.

  • Sr. Ramon Maspons. Director Estratègic de la Comissió Departamental d’Innovació i Transformació i de l’Àrea d’Innovació i Prospectiva de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries (AQuAS).

 

11:15h – Torn obert de preguntes.

 

11:30h – Cloenda.

Propers events